Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak začít s tarotem?

Jak mám začít?

Velmi jednoduše. Pořiďte si vlastní balíček karet. Možná máte kamarádky, které už nějaké karty mají. Nebo si zajděte do obchodu (kniha, prodejna ezoterických pomůcek apod.), možností je spousta.

Práce s kartami je o pocitech, o prožitku. Pokud  mají být karty Vaším pomocníkem a mají Vás provázet každý den, tak je důležité, aby se Vám líbily, abyste z nich měly dobrý pocit. Vybírejte nejen očima. Sáhněte si na ně. Zavřete oči a držte je a soustřeďte se: Co říkají vaše dlaně? Jaký pocit máte v žaludku? Jaký pocit máte ve Vašem srdci? Co slyší Vaše uši? Jsou Vám všechny tyto pocity příjemné? Pokud ano, tak jsou karty pro Vás.

Pokud ne, nekupujte si je. Přece nebudete každý den pracovat s něčím, co se Vám nelíbí a není Vám příjemné.

Pro výběr je jediné kritérium - vyberte si takové, které se Vám budou líbit a budete z nich mít dobrý pocit.

A co darované karty?

Pro darované karty platí stejná kritéria výběru jako při nákupu. Jsou Vám příjemné a líbí se Vám? Do toho ještě vstupuje navíc osoba, jenž Vám karty dala. Co je to za člověka? Co sleduje tím, že Vám karty dal? Chce Vám udělat radost, chce, abyste na něho myslela při každodenním kontaktu s kartami nebo chce mít Váš život také pod kontrolou?

Svůj druhý tarotový balíček jsem dostala od přítele na vánoce. Krásný dárek. Ale obrázky na kartách se mi nelíbily. Byly příliš špičaté a agresivní. Byly od autora, k němuž nemám příliš sympatií. Šli jsme dárek vrátit a vybrala jsem si karty jiné. Naprosto bez problémů. Nebojte se říct si, když se Vám něco nelíbí.

 

Tak co, už máte svůj vlastní balíček? Podělte se v komentářích o to, jak jste ho získali.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář