Jdi na obsah Jdi na menu
 


Proč tarot?

Pamatuji si jako dnes mou první návštěvu kartářky a také to, s jakými pocity jsem od ní odcházela. Můj problém nevyřešila, pouze se mi krátkodobě psychicky ulevilo a odcházela jsem o 200 Kč lehčí. Ale nevěděla jsem, co mám dělat, až přijdu domů, jak se k dané situaci postavit. No řekněte, jak by se Vám líbilo, že máte čekat 2 měsíce, až "rozhodne" osud, když Vy jste naprosto zoufalí a nevíte, jestli doleva nebo doprava? A přitom podvědomě cítíte, že ani jedna možnost není správná? Jak přežít ty dva měsíce, než to konečně osud rozhodne za Vás?

Klasický výklad od kartářky mě postavil do role oběti, do role pasivně přihlížejícího člověka, co jen čeká, co se z toho vyvine. Přitom my máme daleko víc možností než jen čekat a nechat rozhodovat jiné. To je také důvod, proč má většina kartářek pravdu. Lidé se totiž nechtějí měnit, berou to, co jim někdo řekl, jako neměnné, dané, jako osud.
 

K čemu tarot nevyužívám:

Nejsem čarodějnice s bradavicí na nose a s kočkou na rameni. Nevěštím budoucnost. Nemanipuluji s lidmi. A nerozhoduji za jiné. Pokud tedy chcete pouze znát svou budoucnost a nic víc, pokud věříte, že svůj osud nemůžete změnit, chcete pouze odpovědi ano / ne a nic víc, pokud chcete přenést odpovědnost za Váš život a za Vaše rozhodnutí na někoho jiného, tak Vás zklamu. Tady odpovědi na Vaše otázky nenajdete.

 _____________________________________________________________________

Pohled, který mám na tarot a výklad já, dává na výběr. Zorientujete se v situaci, zjistíte možnosti, jaké zkušenosti Vám daná volba přinese a co dělat, abyste to zvládli lépe. Bez práce a převzetí zodpovědnosti za svůj život to ovšem nepůjde. Pokud budete stát před nějakou volbou, pomohu zanalyzovat možnosti, zjistíme, jaké jsou výhody a úskalí jednotlivých možností, na co si dát pozor, jak postupovat, co nám to přinese pěkného a před jakými výzvami budeme stát a jak je zvládnout co nejlépe. Kdo je připraven, není překvapen. K dispozici jsou pak další způsoby, jak danou situaci zvládnout. Takže žádné čekání na to, co život přinese, ale podle toho, jak se rozhodnete sami, tak budeme aktivně utvářet Váš život.

 

K čemu tarot využívám:

Ke zjištění, co se děje se mnou a kolem mě. Jak situaci vnímám já a mé okolí. Při rozhodování zjišťuji, jakou zkušenost mi daná volba do života přinese. A pak se podle toho mohu rozhodnout, zda ji chci nebo nechci. Je přitom možné, že se nám odhalí ještě další možnosti, které jsme před tím neviděli.

Proč tarot? Proto :)
  • Protože je to jednoduché a rychlé.
  • Protože pomáhá.
  • Pomáhá se zorientovat v současné situaci.
  • Pomáhá se rozhodnout.
  • Pomáhá vidět svět či situaci z více úhlů.
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář