Jdi na obsah Jdi na menu
 


Svěží hrášková kaše

2. 10. 2013

Také si pamatujete lepivé, hnědobéžové slizké cosi, co se jmenuje hrachová kaše ze školní jídelny nebo restaurace? Tak na to zapomeňte, tohle je jiná třída!

Mám tu další skvělou rychlovku na večeři nebo svačinu, inspirace opět z 15 minutové kuchyně Jamieho Olivera.

 Na svěží hráškovou kaši budete potřebovat:

  • 400g mraženého hrášku (zelené kuličky) - je to 1 pytlík
  • 1 ks větší brambory (velikost jako zaťatá pěst)
  • čerstvou mátu (hrst)
  • sůl (cca 2 kávové lžičky)

 

  • z nádobí hrnec s poklicí a mixér

Bramboru oškrábat a nakrájet na cca 0,5cm silné kolečka nebo kostičky. Zalít horkou vodou (nejlépe z rychlovarné konvice ) a osolit. Až budou brambory téměř hotové, přidat mražený hrášek a hrst máty, přikrýt poklicí a nechat chvilku vařit (aby hrášek nebyl zmražený a byl horký). Opatrně scedit přebytečnou vodu (i když pokud brambory necháte jen v cca 1-2cm vodě povařit/podusit, tak už vodu neceďtě!, při mixování by Vám chyběla). Vše nasypat do mixéru a rozmixovat. Nebo rozmixovat tyčovým mixérem přímo v hrnci. A dobrota se může podávat. Oblizování stěrky doporučeno.

Tipy:

  • Vzhledem k absenci čerstvé máty vyzkoušeno se 2 pytlíčky mátového čaje poslední cca 4 minuty vaření, pytlíky pak vyndat. chutově DÁ SA :)
  • Pokud cedíte větší množství vody, odlejte si ji. Pokud bude kaše příliš hustá, ať to máte čím naředit. Při škrobovitějších bramborách bude kaše lepkavější a hustší.
  • kaše na to na první pohled nevypadá, ale je poměrně sytá
  • dá se skvěle jíst i samostatně

 

 Tak co, už jste to vyzkoušeli? Jak se Vám to povedlo? Na Vaše reakce se těším v komentářích pod článkem nebo mě kontaktujte.

 

Originál receptu Rybí sendviče s hráškovou kaší a tatarkou

 

hrášková kaše

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář